Amsterdam in a Box

We zijn voortdurend bezig om positiviteit te verspreiden: we bieden lokale ondernemers een extra afzetmarkt, zorgen voor een geluksmomentje bij de ontvangers van onze Boxen wanneer ze al het lekkers zien, en dragen bij aan goede doelen zoals de Voedselbank. Daarnaast willen we graag een extra sociaal steentje bijdragen door met sociale werkplaatsen samen te werken.

Trotse ondernemers in de spotlight!

‘Combinatie van start en afgaan winkels’

In 2017 begonnen twee broers aan het initiatief van City in a Box met de missie om ondernemers in de spotlight te zetten én de locals kennis te laten maken met al het lekkers dat de stad te bieden heeft. Hieruit voort kwamen de lekkerste en meest originele Kerstpakketten van de stad! Sindsdien verzamelen we de lekkerste ambachtelijke producten van lokale bodem in onze boxen.

Naast het steunen van lokaal ondernemerschap willen we ook graag lokale werkgelegenheid steunen. Hierdoor hebben we er voor gekozen onze pakketten in te laten pakken op sociale werkplaatsen. Het houdt namelijk niet op bij het simpelweg verzamelen van lekkere lokale producten. We willen graag een steentje bijdragen aan de werkgelegenheid onder de toppers die nèt iets minder makkelijk aan een baan komen.

Lokale partners

Chocolate Makers

Het maken van èchte chocola is nu eenmaal het mooiste en lekkerste wat er bestaat! Chocolate Makers is het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze alles zo duurzaam mogelijk doen. Daarnaast kopen ze hoge kwaliteit biologische cocao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek voor een goede & eerlijke prijs.

John Altman

De snacks van John Altman zijn een verantwoord alternatief binnen de snack-categorie en het eten van popcorn en noten als healthy snack wordt steeds populairder in Nederland. Marie Claire en Julie zagen de potentie van een liefdevol en duurzaam merk met een knipoog naar de serieuze wereld om hen heen. Met het merk John Altman willen zij nu goede, maar vooral lekkere snacks in de markt zetten.

Potverdorie Jam

De ondernemers van Potverdorie vonden de voedselverspilling niet meer kunnen en kwamen met een creatieve oplossing voor het “afgedankte” fruit. Zij stoppen het fruit samen in een potje en verwerken het als jam om zo de afdankers een nieuwe kans te geven. En Potverdorie, wat is het lekker!

The Ketchup Project

Samen met de Keniaanse boeren bedacht The Ketchup Project een plan: het drogen van de tomaten om er ketchup van te maken. Ook dankzij dit project wordt voedselverspilling tegen gegaan en levert het 20x meer op voor de boeren dan wanneer ze de verse tomaten op de lokale markt verkopen. De extra verdiensten worden vervolgens samen met de boeren geïnvesteerd in landbouwverbeteringen en essentiële ontwikkelingen van de Keniaanse gemeenschap.

Gro

GRO’s producten helpen de impact op het milieu te verminderen, en zijn natuurlijk superlekker. Hét startpunt naar een betere toekomst. De grond waarop we wonen, leven en werken is een voedingsbodem voor duurzame initiatieven zoals de oesterzwammen van GRO die geteeld worden met koffiedik. Bij hun staat de zeer smakelijke, veelzijdige en circulair geteelde oesterzwam centraal waarvan ze heerlijke producten maken. Waaronder ook de Gro Chips!

Brandt & Levie

Brandt & Levie is opgericht door drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten. Daarom leerden ze het vak van worstmaker en begonnen ze hun eigen worstenmakerij. Daarnaast werken ze uitsluitend met goed gehouden varken. Dat zijn eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem.

Thull's

De onderneemster Simone van Thull houdt van eten, koken en fermenteren. Koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige, nederige ingrediënten, verrijkt met ingemaakte smaakmakers en fermenten. De wondere wereld der fermentatie is eindeloos, gezond en machtig interessant. Maar boven alles lekker!

Likeurmeisjes

De onderneemster Petra de Koning maakt sinds jaar en dag huisgemaakte likeurtjes. Met een liefde voor Italië is ze begonnen met het maken van haar eigen likeurtjes. Met een alcoholpercentage tot onder de 15% kan je gemakkelijk een tweede drankje nemen zonder je schuldig te voelen! Wij van Amsterdam in a Box hebben ons lievelings likeurtje al gevonden, jij ook?

Brouwerij De 7 Deugden

Uit de gedachte om mensen met een beperking te helpen is Brouwerij De 7 Deugden ontstaan. Bij De 7 Deugden vragen zij niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Om je kwetsbaar op te stellen is moed voor nodig en laat dat nou toevallig het uitgangspunt zijn; MOEDIG BIER MAKEN! Wil je zo’n moedig biertje proeven? Vergeet hem dan vooral niet om bij de box te stoppen!

Brouwerij De Prael

De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. Dertien jaar geleden kwam het plan van de grond om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken. Ontdek een speciaalbiertje via een Amsterdam in a Box.

Spirited Union

Een heerlijk drankje maken is een beetje zoals koken, texturen en smaken combineren om iets spannends en gedenkwaardigs te creëren. Bij Spirited Union werken ze met verse plantaardige ingrediënten en produceren echte smaak, door nee te zeggen tegen kunstmatige aromaten… Samengebracht door een gedeelde overtuiging dat sterke drank en plantaardige ingrediënten heerlijk en vers moeten zijn.

Soof mix-ups

Mixing up the status quo. Soof is ooit begonnen omdat ze de lekkerste siropen en frisdranken wilden maken van 100% natuurlijk fruit, groenten & kruiden. Niets anders! En dat is behoorlijk goed gelukt, de ingrediënten passen met gemak op de voorkant van de verpakking. Zonder zooi, noemen we dat. Want daar is wel genoeg van in de wereld. Belangrijkste missie: een transparante en toekomstbestendige voedselindustrie, dus weg met onnodige ingrediënten en kleine lettertjes. Ook een appetite for change? Join the revolution!

El Jefe Primo Salsa

Amsterdam heeft zelfs een eigen salsa en tortilla chips. El*Jefe is vernoemd naar de persoon waarvan eigenlijk niemand zijn naam weet. Als kind maakte hij al tortilla’s voor een weeshuis, totdat er een vulkaan uitbarsting plaatsvond. Wat er vervolgens gebeurde kan je teruglezen op de website van El*Jefe… 🙂

Gin Mayo

Gin Mayo is opgericht door het zeevoedsel/ gin restaurant Mossel & Gin. Doordat de koks eigenlijk het ideale sausje voor bij de mosselen misten, begonnen zij te experimenteren. Na veel pogingen en feedback wisten ze het zeker; het perfecte sausje is gevonden. Heerlijk voor bij de mosselen en nog lekkerder voor op brood of bij de frituur.

Brouwerij Oedipus

De kleurrijke en kunstrijke Oedipus is gericht op het creëren van unieke smaken om jou een geweldig gevoel te geven. Waar het begon in een kleine Amsterdamse keuken is het uitgegroeid tot een volwaardige brouwerij en behoren ze tot één van de grootste onder de kleinere brouwerijen. Daarnaast maken ze allerlei andere mooie dingen, zoals kunst, muziek en eten.

Vette Vlam!

Recyclen was nog nooit zo sfeervol, nog nooit zo romantisch en nog nooit zo vet! De Vette Vlam is een kaars gemaakt van gebruikt frituurvet uit de Kolenkitbuurt. Een maatschappelijk project van het Cascoland buurtproject Vet! dat van een probleem iets moois wil maken. In elk Vette Vlam-doosje vind je een glas met daarin een heerlijk geurende kaars die voor de helft is gemaakt van gerecycled frituurvet.

Amsterdamse Branie

Wij presenteren: de Amsterdamse Branie. Het bijdehandste snoepje van Nederland (minstens zo bijdehand als de gemiddelde Amsterdammer). Van vorm tot inhoud. Een onbescheiden toffee met een uitgesproken smaak van zoete karamel. Daar is zelfs de grootste Amsterdammer wel even zoet mee! Dat geven we je op een brieffie.

Chateau Amsterdam

Heb jij al wijn uit Amsterdam geprobeerd? Chateau Amsterdam is de eerste city winery van Nederland. De druifjes komen uit Europa en de wijn wordt vervolgens in Amsterdam gemaakt. Wij van Amsterdam in a Box hebben alle wijntjes zelf geprobeerd en ze zijn werkelijk waar om te smullen! Ideaal om te geven aan bijvoorbeeld personeel of een zakenrelatie met kerst.

GGZ NHN

Maatschappelijk betrokken ondernemen? Doen we graag tot het uiterste! We laten de Boxen met veel enthousiasme en trots bij GGZ Maatwerk inpakken. Dat gaat nog op de ouderwetse persoonlijke manier, waar we een band opbouwen. Door wederzijdse waardering en opmerkingen zoals “Ik wil jullie een complimentje geven. Ik vind het ontzettend knap dat jullie op zo’n jonge leeftijd zo’n groot bedrijf hebben opgebouwd.” en “We vinden het super leuk om in te pakken”, krijgen wij nog meer energie!

Roads

Zonder Roads geen Amsterdam in a Box. Deze helden zetten zich vol enthousiasme in om de leukste kerstpakketten in te pakken. Roads Print en Pixels is een sociale firma. Er werken mensen met een achtergrond in de GGZ of verslavingszorg die bezig zijn met het hervinden van structuur, dagbesteding of werk.

Netwerk van ondernemers

Sinds 2017 verzorgen we lokale kerstpakketten en relatiegeschenken voor trotse bedrijven. Om zoveel mogelijk te betekenen, hebben we een groot netwerk van lokale ondernemers in steden door heel Nederland.