Partners

Doordat er zoveel gave, ambachtelijke eet- en drink producten zijn in Amsterdam, kan jij straks het meest originele, persoonlijke én Amsterdamse geschenk geven! We zijn enorm dankbaar dat de ondernemers hun mooie producten ook in Amsterdam in a Box aanbieden. Samen optrekken in het op de kaart zetten van Amsterdamse smaak. Goed voor de stad en nog beter voor het aanbod van lokale en ambachtelijke producten! Ontdek hieronder meer over deze passievolle ondernemers.  

De ondernemers van Potverdorie vonden de voedselverspilling niet meer kunnen en kwamen met een creatieve oplossing voor het “afgedankte” fruit. Zij stoppen het fruit samen in een potje en verwerken het als jam om zo de afdankers een nieuwe kans te geven. En Potverdorie, wat is het lekker!

Samen met de Keniaanse boeren bedacht The Ketchup Project een plan: het drogen van de tomaten om er ketchup van te maken. Ook dankzij dit project wordt voedselverspilling tegen gegaan en levert het 20x meer op voor de boeren dan wanneer ze de verse tomaten op de lokale markt verkopen. De extra verdiensten worden vervolgens samen met de boeren geïnvesteerd in landbouwverbeteringen en essentiële ontwikkelingen van de Keniaanse gemeenschap.

Met simpele ingrediënten als suiker, water en glucose maken zij van Papabubble de mooiste creaties. Het bijzondere en leuke hiervan is dat al het snoep met hun eigen handen nog worden gemaakt! Aan de werktafel midden in de winkel maken de snoepartiesten de kleurrijkste kunstwerken.

Échte thee kan een speciaal momentje toevoegen aan een gewone dag. Dankzij Senza Tea kan iedereen nu overal hiervan genieten. Daarnaast draagt dat momentje ook nog bij aan een eerlijkere voedselketen en het beperken van afval!

Het concept van ArtiChoc is heel puur; uitsluitend werken met de allerbeste kwaliteit grondstoffen, het zoveel mogelijk weglaten van suiker en met een flinke dosis passie en creativiteit kan het niet mislukken. Kortom, HEERLIJK!

Het maken van èchte chocola is nu eenmaal het mooiste en lekkerste wat er bestaat! Chocolate Makers is het enige Nederlandse chocoladebedrijf dat elke schakel in de keten in de hand heeft. Hierdoor kunnen ze alles zo duurzaam mogelijk doen. Daarnaast kopen ze hoge kwaliteit biologische cocao direct bij de boeren in Congo, Peru en de Dominicaanse Republiek voor een goede & eerlijke prijs.

Amsterdam heeft zelfs een eigen salsa en tortilla chips. El*Jefe is vernoemd naar de persoon waarvan eigenlijk niemand zijn naam weet. Als kind maakte hij al tortilla’s voor een weeshuis, totdat er een vulkaan uitbarsting plaatsvond. Wat er vervolgens gebeurde kan je teruglezen op de website van El*Jefe… 🙂

De onderneemster Simone van Thull houdt van eten, koken en fermenteren. Koken vanaf de basis, met een voorkeur voor eenvoudige, nederige ingrediënten, verrijkt met ingemaakte smaakmakers en fermenten. De wondere wereld der fermentatie is eindeloos, gezond en machtig interessant. Maar boven alles lekker!

Gin Mayo is opgericht door het zeevoedsel/ gin restaurant Mossel & Gin. Doordat de koks eigenlijk het ideale sausje voor bij de mosselen misten, begonnen zij te experimenteren. Na veel pogingen en feedback wisten ze het zeker; het perfecte sausje is gevonden. Heerlijk voor bij de mosselen en nog lekkerder voor op brood of bij de frituur.

Brandt & Levie is opgericht door drie chefs met een missie: mensen inspireren om beter vlees te eten.  Daarom leerden ze het vak van worstmaker en begonnen ze hun eigen worstenmakerij. Daarnaast werken ze uitsluitend met goed gehouden varken. Dat zijn eigen varkens die opgroeien bij bevriende boeren en biologische varkens van Nederlandse bodem.

Wij van Amterdam in a Box zijn ontzettend blij dat we het leukste en allerlekkerste stroopwafel winkeltje in Amsterdam hebben gevonden. Van Wonderen Stroopwafels is dé specialist op het gebied van stroopwafels. Daarnaast zijn ze een internationale hit op social media en is hun winkeltje een echte eye-catcher. Bestel hun heerlijke stroopwafels via een Amsterdam in a Box!

Heb jij al wijn uit Amsterdam geprobeerd? Chateau Amsterdam is de eerste city winery van Nederland. De druifjes komen uit Europa en de wijn wordt vervolgens in Amsterdam gemaakt. Wij van Amsterdam in a Box hebben alle wijntjes zelf geprobeerd en ze zijn werkelijk waar om te smullen! Ideaal om te geven aan bijvoorbeeld personeel of een zakenrelatie met kerst.

Willem’s Wermoed is de eerste Nederlandse vermout geïnspireerd op en afkomstig van de botanische tuin Hortus Botanicus. Deze eeuwenoude medicinale tuin heeft meer dan 6000 inheemse bomen en planten en werd opgericht door de gemeente Amsterdam. Met de Premium Dutch Vermouth was Willem’s Wermoed de Silver Quality medaille winnaar op de IWSC 2016.

De onderneemster Petra de Koning maakt sinds jaar en dag huisgemaakte likeurtjes. Met een liefde voor Italië is ze begonnen met het maken van haar eigen likeurtjes. Met een alcoholpercentage tot onder de 15% kan je gemakkelijk een tweede drankje nemen zonder je schuldig te voelen! Wij van Amsterdam in a Box hebben ons lievelings likeurtje al gevonden, jij ook?

De Prael staat voor zoveel meer dan alleen bier. Dertien jaar geleden kwam het plan van de grond om het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt te combineren met het brouwen van bier. De één werkt zeven dagen, de ander zeven minuten, maar iedereen is onderdeel van dezelfde grote familie. Werken met mensen en met bier is een gouden combinatie gebleken. Ontdek een speciaalbiertje via een Amsterdam in a Box.

De ondernemers Sebastiaan (de brouwer) en Pieter (de verbinder) hebben één missie; jou het beste biertje van de wereld geven. Dit doen ze op allerlei creatieve manieren en hebben ze zelfs een hele ludieke truck met open dak. En het beste is dat ze ook nog eens prijzen binnenslepen met hun speciaalbiertjes. Zeker een aanrader vinden wij!

Uit de gedachte om mensen met een beperking te helpen is Brouwerij De 7 Deugden ontstaan. Bij De 7 Deugden vragen zij niet wat mensen mankeert, maar wat ze kunnen. Om je kwetsbaar op te stellen is moed voor nodig en laat dat nou toevallig het uitgangspunt zijn; MOEDIG BIER MAKEN! Wil je zo’n moedig biertje proeven? Vergeet hem dan vooral niet om bij de box te stoppen!

De kleurrijke en kunstrijke Oedipus is gericht op het creëren van unieke smaken om jou een geweldig gevoel te geven. Waar het begon in een kleine Amsterdamse keuken is het uitgegroeid tot een volwaardige brouwerij en behoren ze tot één van de grootste onder de kleinere brouwerijen. Daarnaast maken ze allerlei andere mooie dingen, zoals kunst, muziek en eten.

Bij Amsterdam Tinto houden ze van het leven. Door het combineren van hun passie voor het creëren, delen en genieten van het leven is er iets bijzonders ontstaan: een wijncocktailtje met alleen maar eerste klas ingrediënten. Daarnaast geloven de ondernemers dat plezier in het leven wordt vermenigvuldigd wanneer je dit deelt. Deel daarom ook een wijncocktail van Amsterdam Tinto door een écht Amsterdams pakket van Amsterdam in a Box in te zetten!